Karlos napsal:
Petr: Zajímavé, jaké máte vlastně s tímto zkušenosti? V literatuře se myslím píše spíš o roubování do zelených výhonů ne? Docela by mě tohle zajímalo, jak např. po domácky roubovat svoje sazenice.Karlos.
Karlosi, používají se oba způsoby nebo jejich kombinace, tozn. do zelených výhonu drevene rouby nebo obdobné zelené rouby, do starych drev.vyhonu zelene rouby nebo take stare jako je videt u meho preroubovani.
Ja pouzivam prevazne stary roub do stareho dreva z nekolika duvodu. Brzy po jarnim vyraseni vina vidim, ktery vyhon je bez nasady kvetu a ten se odtrani a v tomto miste
mohu ihned roubovat do lonskeho dreva.
V pripade roubovani do zeleneho, bych musel cekat, az zeleny povyroste a castecne vyzraje a do te doby bych musel schovavat ziskane stare rouby-nove zelene nemam k dispozici, respektive, pokud bych chtel vzit zeleny roub z jine sve odrudy, tak ho vlastne take nemam (zelene bez kvetu ihned v pocatku vylamuji). A jakekoliv prodluzovani se mne nevyplatilo. Novy vyhon musi narust a vyzrat, aby vydrzel zimu. Proto s preroubovanim neotalim a navic na jare je na roubovani take vice casu. A pokud to nevyjde, jsou urcite sance to zkusit pozdeji do zeleneho
.
Sazenice se nedelaji do rozstepu, ale poziva se anglicka kopulace a tu tady na foru nejlepe ovlada Zdenek