zrovna som bol po dlhsom case u toho kamarata a pytal som sa ho ta podrobnosti, ako to robý, aby mu Mišpule zakvitli az na jar, povedal, ze je to vraj vekmi jednoduche, ze ked to robil ten pokus prvy raz, tak vysiel , ze odvtedy to robí stale a rastlinam sa celkom darí, zvykli si: - teda: plodiacu Mišpulu nechava rást celý rok vo dvore na záveternom ale slnečnom mieste a na jesen, ked bada znamky rasenia nových listov- dalsia rastová perioda, dava rastlinu ihned do chladnejsieho prostredia- pivnica, kde ma dostatok svetla / v tme to nema odskusane/, rastlina takto prestane rasta ked ju da na jar znova do tepla, nie vsak hned von, ale presklene schodiste rodinneho domu, rastlina mu uz pekne na jar aj zakvitla a v jeseni dozreli plody, dalsia rastova perioda takto zacína vzdy po dozretí plodov a nárast nových listov je pozvolný, pomalý, kedze u nás v 700 m/výske nad morom bývaju uz koncom augusta dost chladne noci, teda nehrozí hned nástup kvitnutia, pokial je rastlina umiestnena vonku, nesmieme ju vsak na druhej strane v ziadnom prípade dat v jeseni do tepla ! Lebo samozrejme, by sa stalo to, co aj u citrusov, ze mMišpula by zakvitla samozrejme v jeseni. Obrazky dolu, fotené dnes: 20.oktobra: fotky oboch Mišpulí aj s uz napucanými ockami, ktore som stepil v auguste, su to tie iste Mispule, co su pod este PET flasami: stare fotky hore. Myslím, ze na to, ze som vrubloval Mispule prvy raz, pokus sa podaril na 100%, len dufam, ze do troch rokov zarodia.
Přílohy: |
20081027_145733PA270039.jpg [ 175.37 KB | Zobrazeno 1095 krát ]
|
20081027_145813PA270040.jpg [ 158.57 KB | Zobrazeno 1089 krát ]
|
_________________ http://www.exoticke-rastliny.eu/
|