CITRUSY.CZ

internetový rádce začinajících pěstitelů - fórum
Kávovary-online.cz
Právě je 28 Bře 2024 20:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky nebo odpovídat na starší  [ Příspěvků: 195 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 19 Lis 2008 22:17 
Offline
Zvědavý pěstitel
Zvědavý pěstitel

Registrován: 25 Kvě 2008 20:10
Příspěvky: 169
Bydliště: Česko Krumlovsko
Promiňte,
taky jsem se na téhle diskuzi podílel a dlouho jsem přemýšlel, zda se znovu zapojit a nakonec mi to nedalo. Poslední tři stránky mi přijdou jako mlácení prázdné slámy. Každý má na věc svůj názor a většina už ho tu i řekla. Komu se to nelíbí, ať se na to nedívá a ostatní ať si to užijou. Jsou hezčí věci na světě (třeba citrusy :) ) , než se pořád dohadovat, jestli je to dobrý nebo špatný a kdo co jak napsal, nenapsal. Všichni máte určitě dost práce a jiných starostí, tak proč si přidělávat další.

_________________
Lufan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 19 Lis 2008 23:56 
Offline
Citrusář
Citrusář
Uživatelský avatar

Registrován: 18 Dub 2007 08:09
Příspěvky: 2900
Bydliště: Brno
Paní Ivo, opět nerozumím tomu proč tedy reagujete, když současně píšete, že jste nechtěla reagovat. Především proč se opět stavíte do role mluvčinky a ochranitelky za někoho a chováte se velmi podobně jako moje matka, tj. podle hesla : nejlepší obranou je útok … a to i za situace, kdy na Vás nikdo neútočí a Vy si to jen tak ve své hlávce vyložíte. Zásadně nechytáte či nechcete se držet tématu a diskusi rozmělňujete do něčeho co není jejím předmětem. Zejména přehnaně reagujete na něco co by se mohlo dotýkat Vašeho ega, potažmo ega „Vašich následovníků“.
Nepřímo mne tím nutíte k tomu, abych i já od tématu utíkal a nyní to i, ač velmi nerad, skutečně provedu.
Hovořit o někom, že je členem stáda je sice neomalené, ale bohužel chová-li se někdo jak se chová, pravdivé. Ostatně já na tom být členem nějakého stáda nic špatného nevidím, ale podotýkám, že jen do okamžiku, kdy si člověk zachová jakouž takouž soudnost a je schopen v určitých situacích ze stáda vystoupit.
Nepomlčím ani o určité jiné, zcela osobní životní situaci, která po Vás požaduje právě ono stádové chování, delegování část sebe sama někomu a to tak, že Vy si to bohužel sama ani neuvědomujete. A to už vůbec nemluvím o tom má-li to spojitost s ……. řekněme slušně s tou nejhorší představitelnou kriminalitou vůbec….. ale to je jen věc Vašeho svědomí a rozlišovacích schopností, které máte nejspíš systematickou prací někoho jiného nějak narušené. Co Vás k tomu vedlo? To víte jen Vy sama.
Ale pokud Vy zcela nestydatě píšete o někom, že je sám čí skončí sám a to ačkoliv netušíte, že na oslavu narozenin musím objednávat pionýrský tábor, protože se jednoduše nikam jinam nevejdeme, budu u já zcela nestydatě psát o tom, že právě toto Vaše chování je modelovým příkladem chování člověka chorobně postiženého právě tímto strachem a z něj následně vytvářených pseudopřátelství a snahou být se všemi za dobře, vyplývajících z členství v … či klubu spočívající v setkání jednou za měsíc na dvě hodiny v pokec klubu a mluvení o určité konkrétní věci, kterou sdílí náhodou i ti ostatní přítomní. Bohužel to však nemá s normálním životem nic společného. A když dojde opravdu na lámání chleba, když je potřeba určitých objetí či omezení vlastního pohodlí, to by jste opravdu zjistila kolik máte vlastně kolem sebe lidí … a možná by jste právě Vy zjistila, že jste sama. Dokonce jsem o tom téměř i přesvědčen. Toto na netu jsou jen písmena, bohužel.
Jakákoliv diskuse s Vámi na uvedené téma i jakékoliv jiné jsou zcela bezpředmětné a především zcela nesmyslné. Protože Vy pro mne zcela z neznámého důvodu nesnesete jakoukoliv kritiku, diskusi či upozornění na nedostatek týkajícího se Vás a bez jakékoliv špetky sebereflexe se snažíte hájit své ego, aby nejspíše náhodou neutrpělo na újmě. A to bez známky nějakého posunu či vývoje, který je bohužel to nedůležitější a je prvořadým smyslem diskuse.
Neodpustím si konkrétní příklad: na jaře jsme tady byli ve při ohledně roubování a úspěšného dopěstování roubovanců. A? Paní Ivo … výsledky, výsledky, výsledky (= prosperující roubovanci) … kde jsou? Ty mne, resp. nás zajímají, podle nich hodnotíme. Já paní Ivo na jaře rouboval okolo sta rostlin a všechny se ujmuly a jsou nyní cca 4 X větší než dar od Vás, který je však nyní 4 roky starý (mimochodem na řízkované trifoliátě, o které jsme taky byly ve při). A Vaše výsledky? Mám dojem, že jsem kdesi následně četl o Vašem totálním fiasku (to jsou Vaše vlastní slova) …něco o jedné či dvou ujmutých rostlinách (z několika desítek?) Je mi naprosto jasné, že to nyní ve Vás ohromně vře a myslíte si něco o …. Klidně si to myslete, nic jiného ani neočekávám a ani Vám to nijak nezazlívám. Trošku mi to připomíná absurdní scénku z jednoho filmu : soudruzi z NDR někde udělali chybu. Jen škoda přeškda, že o bylo pro mne, pro Vás ztrátou času a především ztrátou života Vašich roubovanců.
Jestli jste to ještě nepochopila, tak já jsem již zde přestal o čemkoliv s Vámi a některými dalšími diskutovat, protože nemá-li někdo výsledky a přesto si zatvrzele trvá na svém, na své pravdě a neomylnosti …. tomu prostě není pomoci a diskuse nemá smysl. Je ztrátou času. A Vy potom ještě s oblibou následně ztrácíte další čas spekulacemi a vymýšlíte všemožné důvody proč se nezdařilo. „Chrlíte kolem sebe oheň a síru“ a hledáte viníka, že podnože byly špatné, na kořenech byl hadr, Carizzo hrůza, hnije atd. Místo toho aby jste se sama nad sebou zamyslela a řekla si : něco jsem asi udělala špatně?! Já a ne někdo jiný … zdůrazním to slovo já a vyvodila z toho pro sebe důsledky. Aby se to neopakovalo a došlo k posunu někam dále. Tím, že budete trvat na tom, že Vy jste udělala vše správně a jen všechny vnější okolnosti byly zrovna nepříznivé, se bohužel nikam neposunete.

Přesto nad Vámi a ostatními podobnými zcela hůl nelámu. I když se to tak na ten první dojem opět může zdát. Jakmile se „chytnete za nos“ a pochopíte to, že pokud Vám někdo oponuje či Vás kritizuje, Vám nijak neblíží, byť se Vám to v bezprostředním okamžiku takto jeví (což já vím), ale že Vás chce „nakopnout“ k nějakému kvalitativnímu posunu někam dále, tak potom jsem ochoten opět s Vámi začít diskutovat. Dříve ale opravdu ne. A piště si zde třeba i „bláboly“ … ode mne již nemusíte čekat žádnou reakci. Já se zde budu věnovat výhradně těm, se kterými si jsem schopen vyměnit rozumně své názory a zkušenosti na základě jejich a mých dosažených výsledků či jejich obecného přínosu. A nakopnout sebe či je k právě onomu posunu někam dále, či se jinak vzájemně nasměrovat ze zažitých, někdy, možná často, chybných, stereotypů.

_________________
Nemám skleník, citrusy pěstuji v nádobách, venku jsou od začátku dubna až do vánoc
http://www.citrusy.estranky.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 07:34 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč
Uživatelský avatar

Registrován: 10 Bře 2004 13:32
Příspěvky: 1566
Bydliště: u Slavkova u Brna 220 mnm
Šneku, neser, lebo Ti prideme naklepať krupón! :mrgreen:
Kam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 07:41 
Offline
Citrusář
Citrusář
Uživatelský avatar

Registrován: 21 Bře 2007 13:50
Příspěvky: 1415
Bydliště: Tišnov
Šneku, nebudu psát, že na tohle /a to co jsi napsal výše v příspěvcích/ se mi nechtělo reagovat, protože prostě musím :!:
To, že "organizaci" nazveš "stádem" bych možná zkousl... Ono to má svoji logiku. Ale že z toho mezi řádky vyplývá, že vážená členka je kráva a ještě spojená se zločinem - tak to se musím velmi ostře ohradit!!! Že nemáš rád mne, to je jen a jen tvůj osobní problém... A víš proč mne nemáš rád? Proto že jsem po tobě chtěl na jiném fóru, aly jsi byl slušný k ostatním a nenapadal je. Jednou - po tvém opětovném "úletu" jsem tě tady varoval, že pokud se to bude opakovat, dám odkaz, aby si každý udělal obrázek o tom, s jakým "profíkem" se baví.. Donutil jsi mne k tomu, máš to...

http://subtropickerostliny.myfreeforum. ... c8-120.php - pro toho,kdo si diskuzi bude chtít pročíst, začíná asi v polovině stránky.

Po této diskuzi jsi raději sám odešel a udělal jsi moc a moc dobře.. Od té doby je tam totiž klid :!: :!: :!:

Vzhledem k tomu, že mě Admin dal právo moderovat tento "brněnský oddíl", mám povinnost tě upozornit na nevhodnost tvého chování a zároveň tě požádat, aby jsi jej přestal navštěvovat :!: A myslím, že když opustíš celé fórum, pro nikoho to ztráta rozhodně nebude :!:
Ty nejsi ostudou jen sám pro sebe, pro "Brno" jako takové ... ty jsi ostudou pro všechny citrusáře :!:

V této souvislosti mne napadá jen jedno heslo: DĚKUJEME - ODEJDĚTE... :!: :!: :!:

_________________
http://www.subtropickerostliny.estranky.cz/
Fórum: http://www.subtropicke-rostliny.cz/forum/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 08:02 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč
Uživatelský avatar

Registrován: 10 Bře 2004 13:32
Příspěvky: 1566
Bydliště: u Slavkova u Brna 220 mnm
Ivo, diky za link, nemohol som ho doteraz najst :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 10:21 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 30 Pro 2007 23:32
Příspěvky: 481
Bydliště: Česká Skalice Švermova 702
Tak chlapi. Po přečtení některých článků mě je velice smutno. Je pravda že znám ještě horší forum. Myslím že takové příspěvky by se měli vyřizovat na SZ a ne tady. Já myslel že jsme tady dobrá parta citrusářů a ne banda rejpalů. Je pravda že na tom má velkou zásluhu no však víte kdo. Dál se již rozepisovat nebudu. Ale mám takový návrch. Admine pro takové lidi by bylo dobré založit nové téma s názvem REJPALOVé a TI OSTATNí. Takový je můj názor. Josef.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 10:54 
Offline
Citrusář
Citrusář
Uživatelský avatar

Registrován: 21 Bře 2007 13:50
Příspěvky: 1415
Bydliště: Tišnov
Josefe, bohužel tohle už opravdu není na soukromé zprávy. Co je nám platné, když si v SZ napíšeme, že někdo má rád jen sám sebe a na ostatní kašle /minochodem to jsou jeho slova/ a on bude dál všechny zostuzovat.
Opravdu je tato situace už po několikáté a POŘÁD S JEDNÍM ČLOVĚKEM !

MYSLÍM, ŽE TENTOKRÁTE UŽ PŘEKROČIL VŠECHNY MEZE SLUŠNOSTI ! A je třeba se k tomu veřejně postavit.

Nejsme Italové, abychom se navzájem uráželi!

_________________
http://www.subtropickerostliny.estranky.cz/
Fórum: http://www.subtropicke-rostliny.cz/forum/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 12:51 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 30 Pro 2007 23:32
Příspěvky: 481
Bydliště: Česká Skalice Švermova 702
KRUMME plně souhlasím s tím co píšeš. Já když jsem se zaregistroval tak jsem byl překvapen jeho arogancí a vševědění. Byla chvíle že jsem měl strach se na něco zeptat jen kvůli tomu abych nebyl opět považován za nějakého hlupáka. Znovu jsem si přečetl téma které jsem založil a některé odpovědi na moje otázky byli ponižující. Jsem tak rozladěn že nemám moc chutí něco psát :cry: :cry: Doufám že šnek má v sobě tolik odvahy aby se k tomu vyjádřil.Josef.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 13:01 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 24 Úno 2003 10:14
Příspěvky: 139
Já teda nejsem členem Brněnské organizace a vůbec žádné organizace, nemám rád organizace jako takové. A pokud se týká fóra, tak už dva roky do něj píšu jenom naprosto sporadicky, byť ho ještě občas čtu. Takže můj příspěvek berte jako příspěvek naprostého laika, který navíc nemá právo se k ničemu vyjadřovat, protože toho není účasten.
Nechci se rozepisovat o výše zmíněném konfliktu, to si snad ani reakci nezaslouží. Ale je to jenom vyvrcholení toho, co se na fóru děje už řádově dva roky, kdy se projevuje, že (minimálně podle názorů některých předřečníků) už bylo vše řečeno, pravda byla objevena, země je placatá a vesmír se točí okolo ní. Názory Vás zkušených pěstitelů, kteří opakovaně peskujete ubožáky, kteří to neumí mi připadají k smíchu. Místo těch podrážděných reakcí na stále opakované dotazy a opakované chyby by třeba nebylo od věci setřídit tyto základní informace, udělat z nich na fóru nebo na stránkách citrusy.cz krátký ale přesný manuál a přehled, základní příspěvky, které by byly pověšeny na začátku fóra a lidé by si v tomto kompendiu našli svoje. Ono totiž toto fórum má opravdu problémy ve vyhledávacích funkcích, takže když vyhledáváte, tak často nenajdete. Pak nám neschopným bude možné něco vyčítat, protože bude kde najít to moudro... Ale k tomu se nikdo z těch nejlepších neodhodlal, byť jsem přesvědčen, že součet času věnovaný psaní urážlivých reakcí na dotazy nás hlupáků je větší, než by zabralo setřídění takového kompendia.
Když už jsem se tak rozepsal, tak bych taky rád napsal, že tohle už není fórum o citrusech, ale life-style fórum lidí, kteří také náhodou mají zájem o kytky. Ale to je právo komunity, je to pro mne jenom postesk na téma smyslu fóra...
Tak asi tak, trochu slušnosti a možná zase návrat k citrusům a ke kytkám obecně...

S pozdravem

_________________
Ivan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 18:24 
Offline
Aktivní citrusář
Aktivní citrusář
Uživatelský avatar

Registrován: 20 Dub 2008 13:14
Příspěvky: 402
Bydliště: Slovensko- Trenčín
Dobrý deň, budem stručný a týmto ja ukončujem svoju debatu.

Musím povedať, Šnek zozačiatku som si naozaj myslel, že sa stebou dá. Prepáč za to čo poviem a nikdy sa tak nechovám, ale toto je už moc. Ad1 ja som to usúdil podľa toho ,že 4 krát odpovedal na naše príspevky a ani raz neuviedol, že nemáme pravdu,,, neni to pravda Rici?

Ad 2 ešte raz ja ani nikdo iný sme Ričiho neodsúdili zato, že kritizoval kvalitu. Ja som ho odsúdil ako som písal vyššie za tie 2 vety a to vieš dobre...

Ďalej ty nám ideš hovoriť niečo o tom, že najlepšia obrana je útok???
Čo si ty urobil proti Ive aj Ivovi? Oni niečo povedali na teba a ty si na nich tak isto zaútočil,,tak čo trepeš???

Poďaľšie treba vnímať text, ja som nenapísal, že som mal s tebou rozttžku,, ja som napísal že som mal roztržku s vami,, ,to znamená, že som nevedel s kím a teraz viem , že to bol Krumme, ale ako vidíš s ním si aj tak vychádzam dobre??

A tu je tá otázka,,, prečo aj po menšej hádke s Krummeom a Mitasom si ich vážim a nemám proti ním nič,,,,,,,,,, :idea: :idea: tu sa treba zamyslieť.

A písať, že si čakal a čakáš takéto reakcie,,, zas trepeš ,veď sa správaš úplne rovnako,, tvoje odpovede sú také isté...a aj horšie........a , že sa nemieniš s niekým teraz baviť až keď si uvedomí chybu.... poprvé, nebav myslím, že polke ľuďom to vadiť nebude a podruhé nastáva opäť otázka,, neni chyba aj v tebe.?? Prečo práve toľko ľudíí stojí aj na mojej a ostatných strane???

A tento príspevok bol čisto môj a nepísal som to za žiadne stádo ale z vlastného presvedčenia, a aj o tebe som si urobil názor.

A toho, že Iva nemá priateľov,,, ver tomu, stretol som sa s tími ľudmi iba raz a dal by som za nich ruku do ohňa... A , že si Ivo s tebou nevychádza,,,soryy,, ale teraz sa mu ani nedivím...

Týmto sa ospravedlňujem Ive, par don ale bolo to už moc........

A zakončím to slovom od Kamča,, a šlus...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 22:14 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 17 Zář 2005 23:32
Příspěvky: 3386
kal-el napsal:
.............A zakončím to slovom od Kamča,, a šlus...

No vida Kal-e :wink: l takový mladý a nebojí se :D
Ale co chci říci:
Kamco používá a šlus, u nás říká :
a šmitec.
Jako mladého kluka mně táta přidělil k elektrikářovi, který nám dělal el.rozvody v baráku (po vyhoření :cry: ). Elektrikář stál na štaflích a montoval něco na stropu a já mu podával co si přál - kombinačky, šroubovák, zkoušečku a tak podobně. Obvykle to říkal takto:
"Kleště, kabel, štamprdle slivovice a to poslední napřed :lol: :mrgreen: ". To jsem všechno zvládnul, ale pak řekl:
"a šmitec"
a já marně prohledával jeho montérbrašnu a přemýšlel co může být šmitec :mrgreen: .
Na to mě dostal :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 22:18 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč
Uživatelský avatar

Registrován: 10 Bře 2004 13:32
Příspěvky: 1566
Bydliště: u Slavkova u Brna 220 mnm
No ja myslim, že on to myslel asi ako: " a neodvrávaj" :mrgreen:
Kam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 22:31 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 17 Zář 2005 23:32
Příspěvky: 3386
Kamco napsal:
No ja myslim, že on to myslel asi ako: " a neodvrávaj" :mrgreen:
Kam

Ano, to vyjde nastejno. ten elektrikář (jmenuje se Václav, zrovna v této době bojuje s těžkou nemocí :cry: :cry: :cry: ) tím chtěl říci :
A hotovo či A dost nebo A šlus, chápu to stejně.
Takže


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 20 Lis 2008 22:33 
Offline
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Registrován: 17 Zář 2005 23:32
Příspěvky: 3386
kliknul jsem omylem na Submit :oops: , tak to dokončím :
Takže šlus,
A šmitec :!: :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klubová výstava 2008
OdeslatNapsal: 22 Lis 2008 17:28 
Offline
Správce systému
Správce systému
Uživatelský avatar

Registrován: 29 Lis 2002 09:50
Příspěvky: 789
Bydliště: Brno
Vcera jsem mel vic energie zduvodnit to co udelam (zamknu toto forum)

Po 14 ti hodinach tvrde prace s obnovou fora reknu jen jedno

Pokud se chcete dohadovat mate smulu :!: :!: Toto forum je pro radost a ne pro to aby se tu lidi hadali

HOW DOMLUVIL JSEM :!: :!: :!:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky nebo odpovídat na starší  [ Příspěvků: 195 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - phpBB.cz