mitas napsal:
Peter, takéto menovky si vyrábam ja
.
Na výrobu menoviek používam informačné tabuľky z doby už dávno minulej: ( Made in KSČ
).
Text na nich zoškrabujem plátkom žiletkového noža. Pravítkom a tužkou si narysujem veľkosť, a žiletkovým nožom narežem na vhodné miery. V mojom prípade majú menovky veľkosť 10 x 2,5 cm. Nakoniec ich stačí prevŕtať 4 mm vrtákom, aby sa dali zavesiť.
Jediný problém som mal so svetlostálosťou označovania. Už som skúšal všelijaké centrofixy, a aj fixy na CD a DVD, no čierny text nimi napísaný, na slnku vybledol, a pomaly aj zmizol.
Nakoniec sa mi osvedčila obyčajná tužka o tvrdosti 2B
.
No pokiaľ by ste niektorí z vás mali iné skúsenosti z nejakým konkrétnym typom fixu, ktorý na slnku nevybledne, nechám sa rád poučiť
Milan
Pan Urban z Korýtek si na štítky dokonce vyrobil takovou raznici a klepal je z nějakých plastových desek, které se prodávaly dříve v Řempu. Zajínalo ho, zda se to dá i dnes v Řempu koupit, no já se k tomu nikdy nedostal. Dovezl jsem mu stejné tabulky, jaké používáš ty a on mně naklepal spoustu štítků
. Snad každý, kdo u mně byl, nebo jsem mu posílal rouby je zná.
Některé ty cedulky jsou nově z lesklého-hladkého plastu a tuškou už se na ně téměř nedá psát. Použivám popisovací tušku Edding, např.:
http://www.tme.eu/cz/katalog/pera-na-znaceni_100111/prodává se to i v papirnictví apod. Používají to k popisování např.elektrikáři, dále na popis CD apod..
Prodává ji i Pasič. Rovněž jsou obdobné tušky ke koupení i v zahr.prodejnách.
Ale je to docela drahé a také jsou s tím inkoustem problémy.