Semínka nakupuji už déle, tak jako šroubky v železářství
. Poněvadž si rostlinky pěstuji pro svou potěchu, vysévám dle svých podmínek. To znamená na jaře, aby měly do zimy čas co nejvíce vyrůst, zároveň měly v době růstu dost světla a tepla.
Pokud bych byl profesionální pěstitel ve velkém, měl bych také určitě množárny s topením a přisvětlováním. Potom bych věnoval určitě více pozornosti absolutní čerstvosti semen. Takto mi však stačí, když mi z malé porce semen vyrostou alespoň 2 kusy. Na víc stejně není místo a musím popřípadě měnit, či jinak jejich počet omezit (viz moje nabídka v rubrice tropic shop
). Proto nakupuju tam, kde nakupuju. Díky, ale i za typy, na další možnosti.
V mém předešlém příspěvku mi však šlo především o to zjistit, jak jsou na tom jiní pěstitelé, kteří nakoupily u KPR. Líbí se mi totiž celkem jejich nabídka i ceny a zvažoval jsem větší objednávku příští rok. Nevadí mi ani delší doba za kterou posílají. Z mé strany to tedy není nějaká negativní reklama, ale kde jinde potom zjistit, nakolik klíčivá semena kdo posílá. Navíc jsem objednal jen na zkoušku 4 položky a třeba zrovna u banánovníky samozřejmě také vím, že klíčí hůře, a to ještě delší dobu.
Dík za všechny reakce, tedy hlavně za tu Jirky Trávníčka na SZ.
Ondřej