Ondra Stískal napsal:
Můžeme se dohodnout takto: pokud se mu u mě nepovede, ozvu se ti. Už jsem takhle domluvený se Zdeňkem na moje staré pomerančovníky. Ono je totiž kolikrát lepší zachránit rostlinu jako takovou, než lpět na jejím vlastnictví
Napiš co bys z ní teď odmontoval.. já samozřejmě zkusím nechat Meyera a odmontoval bych ty výhony podnože, na druhou stranu, mít plodící semenáč mandariny by taky nebylo marný..
No ja by som si to prestavoval podobne,vsetky výhony, ktoré sú moc previšujúce nad rastlinu, by som odstranil a nechal by som spodné poschodie meyera a mandarinky asi tak pol na pol. Ako vidiet tam su asi tie vetvičky najzdravšie, husté, pri dobrej starostlivosti by rastlina dorástla,pomôct by mali a nejaké stimulátory, mám Racine aj Atonik

Mozno by sa potom prebudila do kvetu aj mandarinka, bolo by to fakt zaujímavé.
Pokial si s takýmito rastlinami dohodnutý so Zdenkem, najlepsie by asi bolo, ked by Zdenek, ked bude brat od teba aj ine citrusy, zobral aj tento citron a Zdenek by mi ho ku mne do Popradu priviezol za cenu dovozného, na jar priblizne v apríli ku mne pride, budem ho volat na 100%,ak bude reagovat na tento dotaz a bude mat ochotu, určite mi ju doveze. Už by som tieto veci s nim dohodol, lebo Praha je daleko. Šlo by to?