CITRUSY.CZ

internetový rádce začinajících pěstitelů - fórum
Kávovary-online.cz
Právě je 01 Lis 2024 00:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: usychanie výhonkov
OdeslatNapsal: 13 Čer 2004 09:53 
Na citrónovníku mi už druhý rok vädnú nové výhonky.Najprv sú v pohode a ked maju 1-2 cm konce nerozvinutých listov začnú hnednú

Předmět příspěvku:
OdeslatNapsal: 21 Čer 2004 10:01 
Zvědavý pěstitel
Zvědavý pěstitel

Zdravim,

podla krutenia listov, pripadne opadavania vyhonkov by som tipoval, ze sa moze jednat o napadnutie mladych vyhonkov roztoccami. Pri ich masivnom rozmnozeni dokazu zlikvidovat uplne mlade vyhonky, ktore zostavaju "vyholene" a bez listov. Avsak, moze ist aj o uplne inu pricinu hnednutia, zavisi odkial ta rastlina pochadza, resp. material pred stepenim.... Treba zvazovat viac okolnosti, ale najprv by som dokladne skontroloval, ci tam naozaj nie su roztocce.

Předmět příspěvku:
OdeslatNapsal: 31 Srp 2004 11:03 
Přispívám na web 500 Kč
Přispívám na web 500 Kč

Mám stejný problém, výhonky mi odpadávají jen co narostou půl až celý centimetr-hlavně u nově štěpovaných rostlin. Zkoušel jsem i přiklopení PET lahví pro vyšší vzdušnou vlhkost, ale nepomohlo to. Některé podnože jsou mandarinky , takže to svádím na ně.Opadává však i bigarádie na citroníku.
Mám ještě jeden problém. Na některých rostlinách mi začaly vyrůstat listy, které se nevybarvují stejnoměrně, ale jako síťka a jsou i deformované.Tyto výhonky rostou výrazně méně než normální.
Nevíte, co by to mohlo být. Mám podezdření, že jsem stříkal muchničky v zemině metationem a že po čase se toto projevilo na některých rostlinách.

Foto na http://sweb.cz/jerabek_petr/problemy/P8250087c.jpg

Dík

Předmět příspěvku: Deformované listy
OdeslatNapsal: 31 Srp 2004 12:39 
Přispívám na web 200 Kč
Přispívám na web 200 Kč

Tipoval bych to na nějaké savé škůdce, svilušku, vyloučeny nejsou ani mšice. Takže asi nějaký postřik.
Odpadávání výhonků by mohlo být i nedostatkem živin, je potřeba přihnojovat. A PET láhev je dobrá věc, odchovávám takhle všechny mladé roubovance.

Předmět příspěvku:
OdeslatNapsal: 01 Zář 2004 10:45 
Přispívám na web 500 Kč
Přispívám na web 500 Kč

Svilušky, mšice, puklice ani molice nemají u mě šanci. Jenom ty otravné mušky ze substrátu. Zatím rostliny nechám tak. Možná ještě skusím jednu rostlinu vytáhnot ze zeminy a prohlédnout kořeny, ale některé bigarádie obrazily z jiných oček a zdá se že listy budou normální.
Používám hnojivo na citrusy a nemyslím že hnojím málo , spíš někdy víc :oops: .
Rouby se chytli dobře, ale až při rašení opadávají výhonky, takže jsem s velikostí rostliny tam, kde při roubování.Pokud na jaře neukážou zlepšení budou cestovat do popelnice :twisted: .
Mimochodem se mi osvědčily taky PET lahve a roubování s neodstraňováním ani nezakracováním listů na roubu.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina