Ty mně ale zásobuješ...
Takže postupně. Sundání pásky po 5 týdnech je podle mne brzo. Na roubech, co rostou pomalu, nechávám pásku i 1 rok od naroubování, K sundání přistupuji teprve když se začne zařezávat, tedy je viditlné, že kmínek nad a pod páskou začíná být silnější než v místě pásky.
Pokud vyrostla větvička i s listy pod páskou, byla pravděpodobně málo utáhnutá - nesmí tam být vůle. Na druhou stranu má větvička takovou sílu, že je schopná prorůst skrz pásku, ve Španělsku při očkování pásku přemotávají přes celé očka a to pak prorůstá (ale tam vše roste poněkud lépe než u nás).
Onen experiment se "zblbnutím" semenáče se týkal již poměrně velkých a starších semenáčů - dejme tomu 8-10 let, jinak to nemá cenu. Jde tedy už o slušné stromky. Někdo o tom psal i na tomhle diskuzním fóru, já to nezkoušel. Logicky z toho vyplývá, že se listy neškubou. Osud roubu mi není znám.
S očkováním nemám vlastní zkušenosti, ale v již zmíněném Španělsku takhle očkují mladé podnože (ponciry) poměrně nízko nad zemí, výhonek z očka nechají přerůst vlastní podnož a tu pak ufiknou.
Prostor mezi okny by na zimování mohl být vhodný, řekl bych, že by tam mohlo být i chladněji, než těch 15-17 C, ale zmrznutí se dá snadno zabránit pootevřením vnitřního okna do místnosti.
A kdybych věděl o prostorách v Praze, kam v zimě umístit citrusy, tak už tam jsem.
A že grepu nevadí teplé zimování - jednak je teplomilnější a pak jako semenáč vyrostl již v bytě, takže je zvyklý. S citroníky to už bude o něco složitější.