CITRUSY.CZ

internetový rádce začinajících pěstitelů - fórum
Kávovary-online.cz
Právě je 01 Lis 2024 01:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mandarinky
OdeslatNapsal: 20 Lis 2011 20:25 
Aktivní pěstitel
Aktivní pěstitel

Čert vem tato témata, je jich zde už stejně plno a pročistit to by trvalo týdny. Admin by spíš měl začít řešit ten SPAM. To je z mého pohledu dost otravný problém. Ostatní tedy na tyto přiblblé otázky neodpovídejte, ať to téma zapadne někde mezi dlouho neaktivními a diskutujte o rozumných věcech.

OdeslatNapsal: 20 Lis 2011 20:28 
Citrusář
Citrusář

Vidím to podobně .... v místech, kde na to mám pravomoci se snažím mazat spam růčo co nejrychleji to jde.

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 16:26 
Zvědavý pěstitel
Zvědavý pěstitel

Djuran napsal:
Předem se všem omlouvám za tento příspěvek ale není myšlen ve zlém! :wink:
Tento top je přesný příklad bordelizace tohoto fora! :!:
Někdo při konzumaci mandarinky natrefí na pecku a náhle si řekne že jí zasadí a už bude pěstovat ty citrusy.
Po týdnu se diví proč neklíčí tak zapne net a narazí na toto forum a místo aby si o tom něco přečetl tak otevře nový top s názvem "Mandarinka" a zeptá se zasel jsem mandarinku co mám dělat?Po pár radách od místních pěstitelů zjistí že s pecky mandariky do půlroku ty metráky mandarinek sklízet nebude a že to není jako s vysetím šmitlíku do trhlíku, že to chce trošku víc!Pak se tento nový účastník fora rozhodne, že se na pěstování vys...!
Na tomto foru pak vznikne top ze stokrát popsanými radami a pro nás co opravdu citrusy pěstujeme naprosto zbytečný top!Největší neštěstí toho je, že když někdo do toho topu napíše něco hodnotného tak se to vtom bordelu ztratí! :oops:
Za ty roky se sem dostavilo hodně těchto pěstitelů a já jsem za ně rád ať pěstují citrusy, čím nás bude víc tím líp ale toto forum tímto trpý a stává se naprosto nepřehledné! :oops:

Souhlasím se šnekem, že každý má právo připojit svůj příspěvek. Často to není o tom, že by si dotyčný nechtěl z pohodlnosti vyhledat, co už bylo napsáno. Občas se tu totiž objeví nadšenci z řad žáků ZŠ, a ti potřebují přímou komunikaci, i když jejich příspěvky a otázky se mohou zdát ostatním naivní a plevelné. Může ale někdo předem říct, že z tohoto pisatele nevyroste náruživý a odborně zdatný pěstitel-citrusář? Ruku na srdce, kolik z vás začínalo právě tak jak píšeš:" Někdo při konzumaci mandarinky natrefí na pecku a náhle si řekne, že jí zasadí a že bude pěstovat ty citrusy". Když začnu psát v dospělosti, zvládnu si ledaco nastudovat sama. Ale děti potřebují pomoc , podporu a pochopení, a taky radu, pro kterou sem přišly. Já jsem za tyto mladé vděčná, a když vím, ráda znovu a znovu odpovím. Najít si pro sebe, co mě zajímá ve fórech, mně zase tak těžké nepřipadá. To je můj názor

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 18:45 
Nový člen fóra
Nový člen fóra

Tak to se mýlíš. Za prvé chodím na gymnázium do sekundy a za druhé o citrusy se zajímám už asi rok. Čtu o nich knížky, tisknu si z internetu apod. Nakonec jestli chcete, tak si tohle téma smažte, přestože tu žádné jiné s normální komunikací není. Ono totiž psát sem ty vaše diskuze, to se opravdu nedá číst. Vždyť tohle má být o pěstování citrusů a ne o neustálém povídání o tom, kdo si chtěl jednou založit vlastní téma, když v ostatních se nic normálního dozvědět nedá. Nazdar

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 19:50 
Citrusář
Citrusář

Petr Daněk napsal:
Ahoj, zasadil jse nedávno mandarinky a chci se zeptat, jak dlouho klíčí a jaké máte tipy na pěstování. Díky

Hoď se do klídku. Jak jsem psal ... bude-li ti chtít někdo odpovědět, odpoví ti. A pokud si myslíš, že se zde nic normálního najít nedá, tak je to přesně proto, že jsou zde založeny stovky témat jako je právě toto .... a na to si někdo prostě a jednoduše stěžoval. Plně ho chápu. Doufám, že je to i pro tebe pochopitelné. S názorem, že to zde není o pěstování citrusů se neztotožnuji .... jen je potřeba díky uvedenému aktivně používat nahoře vpravo volbu Hledat a zadat si příslušná klíčová slova na to, co mne zajímá. To je celý problém.

Čekáš-li odpověď na svou otázku - může být podbrobná - potom si dej hledat, nikdo, teda alespoň já ne, zde podrobný návod na pěstování po sto tisícé psát nebude a nebo může být odpověď velmi jednoduchá, současně však maximálně pravdivá a obsahující veškeré potřebné informace. Doufám, že tě uspokojí ... odpoveď je : nepěstovat.

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 20:45 
Zvědavý pěstitel
Zvědavý pěstitel

petr nesuhlasim toto forum ma dost informacii ktore v ziadnej knizke nenajdes hlavne preto ze su to informacie,skusenosti od pestovatelov v nasich podmienkach...je pravda ze toto sa tu opakuje 1000 krat tak sa nemusis certit ze sa dakto nahneva..vsetko sa da len trebna trpezlivost dobre podmienky

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 20:46 
Přispívám na web 300 Kč
Přispívám na web 300 Kč

Budu filozofovat :-):
Domnívam se, že téma citrusú je po odborné stránce částečně vyčerpaná. Přece nelze zázračnou rychlostí přicházet s dalšími postupami, jak citrusy lépe pěstovat.
Zkušení citrusáři napsali tady hodně o pěstování, všelijaké "bomby" nelze psát napořád. Je možné vkládat fotografie, psát o výletech, ale odborné informace budou tady spíš staršího data, ne však "po záruce".
Dále si myslím, že zkušení citrusáři jsou dostatečně zaneprázdnění, takže nemají tolik času tady psát nebo psát pořád to samé. Snad výjimkou je Šnek, ktorí si najde čas asi každý den.
Když jsem začínal, moc jsem se na fóru neptal. Koupil jsem čtyři české knihy, poněvadž celková cena cca 800 Kč nebyla pro mě tak hrozná. Tam jsem pochytil základy. Dnes lidé neradi čtou a po rozmazlení FB někdy ani nedokážou psát. Chápu, že kvúli jedné otázce se neoplatí kupovat celou knížku. Já si knihy cením, protože z vlastní odborné praxe vím, jak je pro mě težké napsat srozumitelnou knížku a korektura je pro mě hrozně náročná. Teď mě psaní vo volném čase hodně vyčerpává.
Chtél bych tady napsat něco hodně odborného, ale zkušenosti na to nemám. Vím, co chci pěstováním dosáhnout, ale výsledky, pokud nějaké, budou možná za pět let. Ano, citrusy chtějí trpělivost. Pokud někdo zasadí semínko a časom zjistí, že to nebyl ten pravý semenáč pro podnož, ať nezoufá. Chápu, že prvých rostlinek se člověk nechce vzdát. Ale přijdou další. A na plození si pěstitel opět počká. Sám jsem kupoval malé roubovance asi před třema lety a zatím plodí jenom jeden. No a kde jsou citroníky a pomeranće, které mi vzešli ze semen? Vlastně ani nevím :-).

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 21:03 
Aktivní pěstitel
Aktivní pěstitel

No já k tomu mohu říct jediné. Nikdo tě sem nezval, nikdo netvrdí, že sem musíš chodit a myslím, že tvé příspěvky nikomu chybět nebudou. Nevím, proč se pobuřuješ, to že chodíš na gymnázium, vůbec o ničem nesvědčí. Určitě nebudeš jediný vzdělaný člověk, co tu diskutuje. Rovněž nevidím důvod, proč by někdo měl opakovaně odpovídat na stejné otázky, zde se ztotožňuji se Šnekem. Vše již bylo napsáno. Fórum se jmenuje diskusní, my zde diskutujeme, máš pravdu ne jen o citrusech, ale o pěstování rostlin obecně, se zaměřením na exotické užitkové rostliny a samozřejmě především na citrusy. Toto není poradna, nikdo není placený za to, že ti bude dávat rady, všichni jsme zde nezištně. Po práci a ve svém volném čase si tady můžeme vyměnit zkušenosti, sdělit novinky úspěchy a nezdary a v neposlední řadě vyměnit reprodukční materiál ze zájmových rostlin. Můžeš se zapojit do jakékoliv diskuse a pokud bude plodná, tak se jistě dozvíš mnoho zajímavého. Také nečtu všechna vlákna, ale než jsem se sem přihlásil, některá témata jsem znal takřka z paměti a dozvěděl jsem se zde mnohem víc než na kterémkoliv jiném fóru a v jakékoliv knížce. Je to tím, že lidé hovoří z vlastních zkušeností. Ty jsi zasadil pecku a co teď? No tak si přečti základy botaniky, pak pár vláken zde s touto tématikou, pak nějakou knížku a poté sem přijď ve vší slušnosti požádat o rouby tvé již vyspělé podnože a uvidíš teprve skutečnou hodnotu tohoto fóra, ne poradny!!!! Pokud se zajímáš o citrusy, tak v tom pokračuj. Možná by neškodilo trochu úcty k dámě a mnohdy starším a zkušenějším kolegou. Tím nemyslím sebe.

OdeslatNapsal: 22 Lis 2011 22:09 
Přispívám na web 300 Kč
Přispívám na web 300 Kč

Já bych neříkal, že Tě tady nikdo nezval. Fórum je otevřené a přijít múže každý, pokud dodržuje pravidla, zvyklosti a pokud se ptá, tak (časem) bude i radit.

Vzpoměl jsem si na klíčení, ale ne citrusú. Minulý rok jsem zasel rajčata. Vyklíčili po třech dnech a já jsem v panice volal rodičúm, jestli to není plevel. Jsem prostě zvyklý na pozdější klíčení, čeho asi? :-).

OdeslatNapsal: 23 Lis 2011 01:02 
Aktivní citrusář
Aktivní citrusář

Tato rubrika je k tomu jako stvořená, budu upouštět ventil tak pozor...

Už 3/4 roku mám díky práci velké problémi se spánkem a beru prášky a bohužel se mi stalo, že jsem pod vlivem těchto drog před pár dny napsal naprosto nesmyslný a chybami překypující příspěvek, za něj se hluboce omlouvám :oops: .

Po snad několika letech jsem si pročet trochu toto fórum a jsem naprostém šoku, v jakém je to tady stavu :shock: . Možná si někteří pamatují na velmi smutný příběch z koňského útulku tady na západě Čech. Rodina přestavovala statek a tak dala do opatrovnictví svého milého koníka do tohoto útulku, a za půl roku si pro něj přijela. Bohužel, majitelé útulku toho koně tak strašně zanedbávali, že ho museli veterináři utratit. Do teď si vzpomínám, jak mi vrhkly slzi do očí.

Podobný pocit jsem měl při kliknutí na toto fórum před pár dny...

Nemam slov, docela síla.

Probíralo se tady "konkurenční" fórum a pár praktik, které jsme si tam hezky česky odsouhlasili. Připomínám, že jeho fórum nemělo ještě ani jeden úspěšný zásah hackerů, ani jeden úspěšný spam a ani jeden vir :idea: . A to díky občasnému pročištění jedním člověkem, který na to nepotřebuje finanční příspěvky a ani u toho nemusí sedět celý den.

A nakonec se musím hluboce omluvit a smeknout před Šnekem :arrow: když jsem fórum opuštěl, bylo to kvůly tobě a tvému chování (ale já sám jsem nebyl andílek :oops: ) . Teď, když už se citrusový titanik potopil (je otázka času kdy se to tu sesipe do konečné fáze)... si jediný ty zůstal aktivným členem a pokoušíš se zachránit co se dá, dokonce i smekám před tvými nervy vzdorovat neustále se opakujícím se dotazům. Takže co jsem o tobě řekl, hlavně tedy soukromě, beru zpět a fandím ti v tom co děláš :wink: .

OdeslatNapsal: 25 Lis 2011 21:45 
Nový člen fóra
Nový člen fóra

Dobrý den všem.
Rád bych se zeptal asi na víc věcí. Snažím se léta pěstovat citrusy, ale úspěšnost je titěrná.
Vlastním taky z výstavy Citrus clementina var. Marisol. A chová se stejně jako jako druhá "mandarinka" (ta druhá je asi kalamondin, nebo rangpur, kupována jako delicioza, což jste mi rozmluvili). Prostě ty mandarinky kvetou tak kolem září a teď mi kvete i ta Marisol (poprvé). Dočetl jsem se, že Marisol je cizostprašná. To je první otázka. Jak to zařídit, kdybych chtěl její "Graviditu". Teď, takhle pitomě, kvete jen ona. Ta druhá mandarinka má už asi 2 měsíce plody a žádný květ. Nebo jí mám ty květy raději otrhat a čekat, až na jaro? A druhá otázka je , proč tak "blbě" kvetou? Chápu, že citrusy jsou často remuntantní, ale na zimu....
Jinak jsme se před rokem přestěhovali, tak mají možná šok ze změny. Pěstovány byly venku a zimuji je na chodbě při teplotě tak okolo 12°C.
Jo a taky se mi zdá podezřelé, že ta druhá mandarinka víc pije vodu a ta Marisol docela málo. Mám obavy, protože takhle mi nepily vodu budhova ruka, která mi každoročně na zimu opadá a vypadá na chcípnutí a Kalamondin, kterou mi rouboval pan Matějka před mnoha lety na semenáček Grapefruitu a teď zachraňuji alespoň tu podnož(roub je mrtvý) , tak bych nerad, aby následovala i tato klementínka sebevražené předchůdkyně.
Předem děkuji za případné odpovědi Ondra Fischer

OdeslatNapsal: 25 Lis 2011 22:35 
Aktivní pěstitel
Aktivní pěstitel

Já zas nemyslím, že se Titanik potápí. Je tu bordel, bezpochyby, ale je tu tolik odborných rad a tolik diskutujících že je toto fórum opravdu bezkonkurenční. V létě to tady byla hrůza, byl jsem naštvaný a říkal jsme si, že se poohlédnu po jiných fórech, zda to nešlape lépe. S pokorou se vracím a zůstávám. Zde se diskutuje o pěstování exotických plodonosných rostlin mnohdy na velice odborné úrovni. Jinde se diskutuje. O čem? Prostě jen diskutuje, nechci se dotknout nikoho, kdo založil fóra s podobnou tématikou, třebas jsme na jeho fóru ani nikdy nebyl. Diskutuje se tam ,, Dnes pršelo. Dnes jsem si koupila v Tescu kiwi, bylo dobré. Dnes jsem pohnojil banánovník, potřeboval to“ Ano takto na mě působí ty diskuse u sousedů. Nebudu žádné fórum jmenovat. Na některých jsem se i ledacos dozvěděl. Na některá i občas zabloudím i dnes a stále to není špatné. Ovšem myslím, že zůstanu zde. Tady je řada starých ,,pardálů“ co ví o čem mluví, tady se mi dostává odborných rad, když o ně žádám. Je pravda, že správa fóra zde za ostatními opravdu hodně pokulhává, ale to je věcí Admina, pokud ho to již nebaví, ať to někomu předá a pro všechny to bude velká služba a nikdo se na něj nebude zlobit, za to že už ho to prostě nebaví. Dělal jsem v životě spoustu věcí a nedělám je do dnes, prostě mě to přestalo bavit. Spíš jde o to si to přiznat.

OdeslatNapsal: 26 Lis 2011 00:22 
Aktivní citrusář
Aktivní citrusář

Ne to zase aby sme si rozuměli Petře,
toto fórum bylo snad jedno z prvních v republice, takže za ty roky se tu usadilo spousty významných a exelentních citrusářů a nasbíralo se tu nedocenitelně mnoho rad :idea: .
O tom snad ani nemusí být řeč, to tu všichni ví, že někde tady v těch 2282 tématech, které mimochodem založilo 1512 členů (průměrně každý z vás založil 1,5 tématu :!: ), je "schováno" toto citrusové bohatsví. Ale upřímě, máš problém, opadává ti rangpur, za 15 minut musíš do práce, budeš to tu hledat v 2282 tématech :?: :lol: .

Takže fórum na úrovni tu je, už jen proto, že tady tomu šéfují nejlepší z nejlepších, a to upřímě :wink: . Bohužel a to taky upřímně, ten blb, kterej tu šéfuje úplně všem, vám to tu nechá spadnout na hlavu :!:. Nebo také :arrow: když ne já, tak nikdo a po nás potopa. To je hlavní problém, všichni to ví, ale nikdo to neřeší. Ono samo se to nějak...

A Peťo, i byď se na našem fórum probírají i malichernosti "bez úrovně", tak to dělá z toho fórum to pěkný, že nejsme jen obyčejní odborníci, kteří mají doma narváno kytek, ale máme i své osobní životy, další koníčky a poznáváme se navzájem, o tom to má být :idea: .

Víš, nebo víte, milí čitatelé, sami na to přídete :arrow: bez ochrané ruky správce tu všichni zdivočíte a rozutečete se. Ale u nás na fóru jste všichni vítaní http://93.99.158.35/forum/index.php

Ps.: Hlavně nezamluvte Odrovo dotaz dva příspěvky na de mnou, ten má skutečný problém, já už zde nemám nic, jen vzpomínky 8) .

OdeslatNapsal: 26 Lis 2011 10:25 
Přispívám na web 300 Kč
Přispívám na web 300 Kč

Tento příspěvok se hodí do vlákna "stav fóra", ale budiž. Když si někdo pořídí psa, udělal to i z nadšení a je pro něj dlihodobý závazek, aby pes neuhynul. Obdobně je to s fórem. Fórum má své členy, kteří nechtějí zústat na holičkách.
Pokud má Admin problém se dostatečně vénovat tomuto fóru, ať si projedná další postup se svými nejbližšími. Nemusí to tady házet do placu, ať nevzniká panika. Sám Ovar upozorňuje na nebezpečí neřízeného fóra, za což mu dík.

Nepovažuji za jednoznačně dobrý postup, aby významní členové jednoho fóra hodnotili druhé fórum. Mám obavy, že takové hodnocení nebude úplně objektivní. Dále, když se uvádějí kontakty na jiné fórum, tak to někdo múže číst jako: dejte tady sbohem a přidejte se k nám. Tohle múže přinést dlouhé kritické reakce a tohle bych tady nechtěl.

Je naivné si myslet, že fórum múže být jenom jedno. Vyznamní členové fóra jsou v jiné situaci než "ovčané". Na jedné straně dokážou fórum obohatiť, na druhé straně mají jistou politiku, kterou tady prosazují. Pokud se fórum odkloní od jejich představ nebo pokud dojde ke střetu rúzných autorit, tak někdo múže odejít, což se na néjaký čas múže projevit úrovni fóra. Najde se dost lidí, kteří nejsou toli citliví na obsah fóra a navštiíví oba. Najdou se lidé, kteří budou spokojení jenom s jednim forem. Někteří lidé budou rádi, že mají nové fórum, které více vyhovuje jejich představám. Další lidé budou muset navštívit každé nové fórum, protože hledají odborné informace všude možně. Jedno fórum, nebo více - všechno má své výhody i nevýhody. Každá situace někoho potěší a někoho zklame. Lidé se scházejí i rozcházejí. Takový je svět lidí a asi tak to má být.

OdeslatNapsal: 26 Lis 2011 11:31 
Aktivní citrusář
Aktivní citrusář

Pre mňa je cenné také fórum, kde sa niečo dozviem a to, či je tu spam alebo zbytočné vlákna neriešim, ja si vždy nájdem to čo ma zaujíma, na túto stránku chodí pár ľudí od ktorých sa dá niečo dozvedieť a to je pre mňa podstatné. A že je tu občas bordel je síce smutné, ale to sa dá vcelku ignorovať.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina