Zdravim nadsencov pre limoncello,
Tak, po 2 tyzdnoch som pripravil Limoncello a la Don Camillo, ale rad by som napisal nejake poznatky. Kto ma pozna, vie, ze mne nestaci robit podla receptu, musim vyskusat co ma napadne, rozne varianty. Ved niekedy to tak aj vyzera.
- Robil som podla receptu č.2, ale sa mi neosvedcil. Po 2 dnoch som tento recept zavrhol. V alkohole nebol takmer ziadny vyluh, nemalo to farbu, aromu, nic.... Alkohol som znova pouzil na vyrobu podla 1. postupu, na pol litra vodky som pouzil koru zo 4 citronov, po hodine bol krasny zlty a ta vona!
- Po 2 tyzdnoch su šupky stale žlte - slabá koncentrácia alkoholu. Použil som 37,5 % vodku, najlepsie je pouzit asi ten min. 95% alkohol.
- Neveril som tomu, že albedo( biela vatovita hmota pod supkou) je horké, skuste to ochutnat na citrone, ja tam ziadnu horkost necitim. Lenze skusenost je ina: Limoncello je trochu horke. Piť sa ale dá.
vychladene je vyborne
Kam