To je paráda, tak konečně trochu víc plodí ..... zatím nesklízej, ať se na to můžu kouknout na vlastní oči
.
Loni jsem ochutnal u Petra plody a chuťově mi přišli naprosto fantastické. Je to jedna z odrůd, u níž jsem velmi zvědavý jak se bude chovat v mých podmínkách, tj. venku bez skleníku ... zda-li plody stihnou dorůst do dostatečné velikosti a dozrát. Bude to tak tak ... na hraně. U mne zatím plody žádné, jen květy a následný opad, ale je to zatím stále jen mladá rostlina (z roubu z vyfocené rostliny z r. 2008). Tipově blízké tangelo MaPo to u mne venku s odřenýma ušima zvládá, plody narostou do obstojné velikosti, ale to vybarvování a dozrávání nemá konce a stále je v nedohledu. Vzhledem k současnému počasí však ani moc velká očekávání co se chuťi nemám, ale kdo ví, protože středomořské madariny se chovají u mne podobně a chuťově jsou dobré, sladké, šťávy mají taky dost, jen jednotlivé menbrány segmetnů jsou v porovnání s rannými odrůdami poměrně hodně tuhé.
Jinak koukám na všechny vložené fotky, nejen zde, a musím říci, že to co jsem po celý rok díky lepším klimatickým podmínkám, byť bez skleníku "v předstihu", tak plody u tebe ve skleníku během říjnových a listopadových inverzí doženou a nakonec předženou. Např. unshiovky Chahara a Planellina jsou u mne stále víceméně zelené jako brčál ... a to kvetly na jaře, žádné pozdnější kvetení. Druhá Okitsu dtto.