Heleďte nezabrzdíme už tuhle diskusi? Umím si nahrubo představit, jak to pro Aleše je náročné a v podstatě jen z dobrosrdečnosti. Business z tohohle fóra nikdy nebude, to je asi nám všem jasné. Na druhou stranu je dle mého zřejmé, že jenom díky němu dochází k postupnému zotavení zájmu veřejnosti o pěstování nejen citrusů, ale obecně subtropických a tropických rostlin, které po převratu (89) výrazně upadlo... Dnes je tady spousta lidí, kteří si mohou vyměňovat zkušenosti, poučit se, pochlubit se atd.. To by před 5 lety nebylo a myslím že stálý přísun nových členů fóra je jasný důkaz jeho prospěšnosti a tím i zásluh Aleše o naši zálibu. Takže určitě zavedení nového SW bylo problematické, ale za dva měsíce si nikdo z nás nevybaví, jak vůbec to staré vypadalo! Já jsem poměrně strašný konzervativec, ale už jsem si zvykl, tak to snad můžeme překonat i ostatní.
No a nešťastný omyl s "titulování" paní Ivy jako spamera jsem bral jako omyl hned a věřím, že to tak bylo v podstatě u nás všech. Zastali jsme se jí (zastali jste se...) jako jednoho z nejdůležitějších přispěvatelů tohohle fóra a Aleš se omluvil, to je prostě drobná chyba z přebytku aktivit, nic víc!
Na závěr bych jenom chtěl upozornit na něco, co pro mnohé není viditelné, nebo zajímavé. Všimněte si, kolik "bočních větví" tohoto webu vzniká jako privátní aktivita některých z nás a snaží se proměnit členství v této komunitě v komerční úspěch, samozřejmě na vlastním webu a za vlastní jak výdaje, tak příjmy. Nemám právo do toho mluvit, ale určitě by mne zajímalo, zda autoři těchto "výmladků" alespoň ze slušnosti poděkují Alešovi za příležitost se zviditelnit a získat de-facto rovnou informovanou a zcela výlučnou klientelu. O tom, že platí autorské poplatky vůbec nepochybuji
Takže prosím vraťme se ke kytkám a nechme Aleše s lidmi co mu pomáhají dělat nám dobrou službu, která pomáhá našim kytkám!