Zdenka napsal:
Kamco napsal:
Krumme, Sneku, ked budete takto zdrbavat novych clenov fora, tak nam skoro odidu... A biele chumaciky neznamenaju hned svilusky, to by mohli byt vlnatky, alebo nieco ine, Zdenka, pozri sa sem, nevyzera to takto?:
viewtopic.php?f=13&t=1480Zdenka, a neslo by to odfotit?
Kam
Jsem nováček , teď se mi daří ti odpovědět. Mám na rostlině to, co jsi vyfotil.
Zdenko, tady mas ten recept na Limoncello v prekladu:
LIMONCELLO.
niekdy take volal Limoncinno, je charakteristicky citronovy liker vyrabeny v Campanii v oblasti Italie / lahve jsou drzeny v mraznicce pro svoj ucel/. Jestlize navstivite Amalfi, koupite keramiku,brýle i Limoncello u místnich remeselnych obchodu. Spolu s domaci rajskou omackou mnoho Italskych rodin stale produkuje vlastni limoncello doma, ti stastne jsou schopny obrat citrony z vlastní zahrady.
RECEPT:
6 citronu- neprezralich /bez chemickych prisad/ , moze to byt i plody z tveho Limoncella
/
1 litr cisteho alkoholu
500 gramu cukru
Dvoulitrova lahev na Limoncello
velmi tenka sít na Limoncello
Postup-
- citrony oloupeme, neoloupovat bilou cast kuze /to by davalo limoncellu horkou chut/
-rozpulene citrony a kuze dame do lahve s sirokim krkem
-pridat alkohol, pevne uzavzit a prikryt obrousem a nechat odpocivat 20 dní pric od svetla.
- Po 20 dnech zobereme 1 litr odrazene vody a dame do toho cukr. Poradne zamichame !
-nalevat alkohol ve vode, filtrovat citronovou kuzi s hustou sití.
-rýchle láhve naplnit, aby sa alkohol nevyparil
-V tmave mistnosti nechat Limoncello odpocivat a pak vlozit do mrazaku.
Dobrou chut !